luni, 11 aprilie 2016

Programator multimedia/designer pagini web


Programator multimedia / designer pagini web

Programator multimedia / designer pagini web

Cine sunt si cu ce se ocupa? Programatorul multimedia raspunde de redactarea programelor care promoveaza produse multimedia; trebuie sa cunoasca inclusiv design de pagini web, cu alte cuvinte tot ceea ce vedem pe Internet.
Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa redacteze texte, sa includa imagini, sa adauge muzica sau material sonor si sa transforme toate acestea în pagini de web. Sa creeze propriile pagini de web dupa structura permisa de Internet, sa faca alegeri în aranjarea paginilor si criteriile de derulare a acestora.
Programatorul transpune materialele gata elaborate de autori, însa alti programatori creeaza propria grafica pentru aceste pagini web. Imaginile inserate sunt luate din fotografii sau litografii. Daca pagina web include "imagini animate" acestea sunt preluate de obicei de pe programele de animatie; în unele cazuri, programatorii creeaza animatia cu ajutorul programelor de calculator care fac animatie. Un alt domeniu important pentru programatori este înregistrarea de video clipuri si crearea de jocuri pe calculator. În aceasta situatie, programatorul preia imagini vizuale si sunete din filme, le incorporeaza în programul care trebuie sa-i dea posibilitatea sa faca selectii, sa stabileasca criterii, iar în cazul jocurilor pe calculator sa opereze cu acel joc. Diviziunea sarcinilor variaza adesea: uneori programatorul lucreaza cu secvente vizuale si de sunet finalizate, alteori face montajul, animatia si alte activitati de pregatire. Programarea de acest gen poate înlocui direct productia de filme (cum este cazul filmului Jurasic Parc). Filmele de animatie sau materialele sonore sunt si ele folosite de programatorii care creeaza diferite reclame sau spoturi publicitare sau simulari ale unor procese (de exemplu, evolutiile ratelor financiare, procese de reactii chimice, înaintarea unui front atmosferic rece în Europa etc.).
Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri, unde mediul de lucru este confortabil.
Ce instrumente / echipamente folosesc? Computere si alte forme de informare si tehnologie de comunicatie.
Ocupaţii înrudite
Selectaţi această ocupaţie Doriţi să introduceţi această ocupaţie în pachetul de ocupaţii special selectate?
 

Economist/contabil/auditor


Economist / contabil / auditor

Economist / contabil / auditor

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria de economist are un înteles larg, deoarece economia reprezinta o are larga de cunostinte. Elementele cel mai des întâlnite sunt studiul, analiza si prognoza tendintelor financiare, industriale si comerciale, precum si consilierea acordata ca rezultat al acestei analize.
Care sunt îndatoririle postului? Economistii sunt specializati pe diferite domenii. De obicei lucreaza în finante si rentabilitate. Economistul poate oferi consiliere unei firme, o companii, o corporatii sau unui organ al administratiei de stat cu privire la starea actuala si implicatiile anumitor politici si strategii financiare. De obicei se lucreaza mult cu hârtii, desi cei care ocupa functii de conducere petrec o mare perioada de timp la întruniri si negocieri. Activitatea difera în functie de domeniul de specializare, dar în general, ea include urmatoarele:
Sectorul corporativ: Functiile financiare în toate organizatiile mari si mijlocii au, de regula, un numar mare de economisti ale caror sarcini si activitate sunt definite în mod diferit. Acestia lucreaza ca directori în diferite departamente (exemplu: contabilitate, cheltuieli de capital, stabilirea pretului, investitii) sau pot chiar fi însarcinati cu functii financiare complete, sau pot fi angajati ca experti în diferite domenii (finantare, buget, negociere de hârtii de valoare etc.).
Sectorul bancar: Economistii lucreaza în conducerea superioara din cadrul bancilor si în diverse alte functii, cum sunt cele de director contabil, director de credit, schimburi comerciale externe, negocieri hârtii de valoare, dezvoltare produse si servicii bancare; pot detine functii de analisti pentru piata financiara si de capital, sau pot fi experti în alte domenii de activitate.
În sectorul administratiei de stat: Obligatiile economistilor în acest sector includ de obicei elaborarea bugetului si supervizarea raportarilor referitoare la performantele financiare din anumite sectoare sau institutii catre administratia de stat si a celor care primesc fonduri de la stat; de asemenea, probleme legate de colectarea impozitelor si de alte venituri la bugetul statului. Sunt de obicei angajati ca functionari ai autoritatilor financiare, districtuale si municipale si ca specialisti si directori în cadrul ministerelor etc.
Ocupaţii înrudite
Selectaţi această ocupaţie Doriţi să introduceţi această ocupaţie în pachetul de ocupaţii special selectate?